Aloe Vera – Sastav i djelovanje

Što sve sadrži Aloe Vera? Što ju čini toliko moćnim iscjeliteljem?

List Aloe Vere sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka, uključujući vitamine, minerale, enzime, šećere, lignine, saponine, sterole, aminokiseline, salicilnu kiselinu itd.

Ni jedan drugi prirodni proizvod ne sadrži toliko sastojaka, blagotvornih za zdravlje.

Pročitajte o sastojcima Aloe Vere sa objašnjenjem toga, kako oni djeluju na naše zdravlje.

1. Aminokiseline

Aloe Vera Barbadensis Miller sadrži 19 od 20 poznatih aminokiselina, koje su potrebne našem organizmu.

Ljudsko tijelo može proizvesti samo 12 od 20 aminokiselina. Ostalih 8 tijelo ne može stvoriti i potrebno ih je unositi sa hranom. One su poznate kao esencijalne aminokiseline.

Aloe Vera sadrži 7 od 8 esencijalnih aminokiselina:

Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Fenilalanin, Treonin, Valin

Aloe Vera također sadrži 12 ne-esencijalnih aminokiselina:

Alanin, Arginin, Asparagin, Cistein, Glutaminsku kiselinu, Glicin, Histidin, Prolin, Serin, Tirozin, Glutamin, Asparaginsku kiselinu

Aminokiseline su važni elementi, koji sudjeluju u izgradnji proteina i mišićnog tkiva.

Nedostajuća aminokiselina na ovom popisu je Triptofan. Najnovija istraživanja aloe vere pokazuju, da ona sadrži čak i Triptofan. U bilo kojem slučaju, aloe vera je odličan izvor aminokiselina!

2. Antrakinoni

Aloe Vera sadrži 12 antrakinona:

Aloe Emodin, Aloetic Acid, Aloin, Antracin, Antranol, Barbaloin, Chrysophanic Acid, Emodin, Ethereal Oil, Ester of Cinnamonic Acid, Isobarbaloin, Resistannol. Ovih 12 antrakinona se nalaze samo u soku Aloe Vere. Pomažu funkcioniranju probavnog sustava, imaju analgetska, antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva.

U visokim koncentracijama, antrakinoni mogu biti toksični, ali sok Aloe Vere sadrži idealnu količinu ovih spojeva.

3. Enzimi

Aloe Vera sadrži 8 enzima:

Aliiase, Alkaline Phosphatase, Amylase, Carboxypeptidase, Catalase, Cellulase, Lipase, Peroxidase

Enzimi pomažu u razgradnji šećera i masnoća iz hrane i zbog toga poboljšavaju probavu i apsorpciju hranjivih tvari. Kod vanjske primjene enzimi smanjuju upalu i bol i ubrzavaju zacjeljivanje rana.

4. Hormoni

Aloe Vera sadrži 2 hormona: Auxin, Gibberellin
Auxin i Gibberellin pomažu zacjeljivanju rana, sprečavaju upale i infekcije.

Gibberellin djeluje kao hormon rasta, koji obnavlja stanice i stimulira njihov rast.

5. Lignini

Lignini su vlakna biljke, koja služe za povezivanje i potporu, te joj daju čvrstinu. Lignini u Aloe Veri prodiru duboko u kožu, da bi joj donijeli druge ljekovite sastojke Aloe Vere.

6. Salicilna kiselina

Aloe Vera sadrži salicilnu kiselinu – prirodno sredstvo protiv bolova, koje također ima anti-upalna i anti-bakterijska svojstva.

Aspirin je ništa drugo nego salicilna kiselina u kemijskom obliku. Aloe vera ima snagu aspirina, ali djeluje na blagi način i nema nepoželjnih posljedica za zdravlje.

7. Saponini

Saponini, koje sadrži aloe vera, imaju pročišćavajuće i antiseptičko djelovanje. Posjeduju anti-mikrobna svojstva i štite od bakterija, virusa i gljivica.

8. Steroli

Aloe Vera sadrži 4 biljna sterola:

Cholesterol
Campesterol
Lupeol
Sitosterol

Steroli imaju anti-upalna svojstva. Lupeol također ima antiseptičko i analgetsko djelovanje.

9. Vitamini

Od trenutka začeća, naš organizam koristi vitamine. Oni su neophodni za normalno funkcioniranje stanica, tkiva i organa. Vitamine dobivamo iz hrane, sa rijetkim izuzetkom (poput vitamina K i biotina, koji se stvaraju u crijevima).

Aloe vera sadrži sljedeće vitamine:

 • Vitamin A (Beta-karoten)
  Vitamin B1 (Tiamin)                                                
  Vitamin B2 (Riboflavin)
  Vitamin B3 (Niacin)
 • Vitamin B5
  Vitamin B6 (Pyridoksin)
  Vitamin B12
  Vitamin C
  Vitamin E
  Kolin
  Folnu kiselinu
 • Vitamini A, C i E imaju antioksidacijska svojstva i neutraliziraju slobodne radikale. Skupina B vitamina i Kolin odgovorni su za rad metabolizma. Vitamin B12 je odgovoran za stvaranje crvenih krvnih stanica, dok folna kiselina je potrebna za pravilan razvoj stanica.

10. Minerali

Minerali su anorganske tvari od kojih je sačinjeno 4-5% ljudskog organizma.

Minerali su potrebni za očuvanje osjetljive ionske ravnoteže stanične tekućine, izgradnju koštanog tkiva i krvnih stanica, elektrokemijsku aktivnost u živčanim stanicama i regulaciju tonusa mišića.

U Aloe Veri pronađeni su mnogi minerali, nabrojimo samo 10 najvažnijih:

Kalcij, Krom, Bakar, Željezo, Magnezij, Mangan, Potassium, Fosfor, Natrij,Cink

11. Šećeri

Aloe Vera sadrži 2 monosaharida, glukozu i fruktozu, koji imaju anti-upalno djelovanje.

Aloe je također bogati izvor polisaharida. Polisaharidi se nalaze u svakoj stanici našeg tijela. Međutim, naš organizam prestaje ih stvarati nakon desete godine života. Nakon toga u potpunosti ovisimo o vanjskim izvorima polisaharida.

Iz lišća aloe vere se dobiva poseban sastojak, koji se zove Acemannan. Acemannan zaslužuje posebnu napomenu. Ovaj polisaharid ima antivirusna i imuno-stimulirajuća svojstva. Acemannan igra važnu ulogu u organizmu, stimulirajući makrofage da stvaraju interferon i interleukin, koji zaustavljaju rast virusa. Makrofage duboko čiste organizam i uništavaju manje čestice toksičnih metala i tumora. Acemannan također podmazuje zglobove i štiti stijenke crijeva od “leaky gut” sindroma.

Osim ovih sastojaka u listu aloe vere postoje i drugi, još nepoznati znanosti spojevi. Tajne Aloe Vere tek čekaju da ih razotkrijemo. Nisu bez razloga ovu biljku tokom stoljeća nazivali “čudesnom biljkom”, “rajskim blagoslovom” i “eliksirom života”.

Aloe Vera – Djelovanje

Svi znamo da Aloe Vera čudesno djeluje na kožu: pomaže kod opeklina, uboda insekata, alergijskog osipa, akni, ranica, ekcema itd.

Ova izuzetna biljka sprečava rast bakterija i gljivica i ubrzava regeneraciju stanica. Upravo zbog toga aloe tako uspješno sprečava kožne probleme i ubrzava proces zacjeljivanja rana.

Ali možda do sada niste znali da se Aloe Vera može koristiti iznutra, u obliku Aloe Vera Gela. Ova biljka ima široki spektar djelovanja, zbog toga se primjenjuje za liječenje i prevenciju mnogih bolesti.

 Što sve Aloe Vera GEL može učiniti za Vaše zdravlje:

 • Pomaže kod kolitisa, proljeva, zatvora i sindroma iritabilnog kolona,
 • Regulira probavu i kiselost želuca, pomaže kod žgaravice i bolova u trbuhu,
 • Čisti krv, uklanja štetne i otrovne tvari iz organizma,
 • Regulira razinu šećera u krvi,
 • Ubrzava rad metabolizma i pomaže kod mršavljenja,
 • Poboljšava cirkulaciju,
 • Ubrzava proces zacjeljivanja tkiva,
 • Regulira krvni tlak i sprečava bolesti krvnih žila,
 • Jača imunitet,
 • Sprečava rast tumorskih stanica,
 • Smanjuje upale i otekline,
 • Ublažava simptome astme i alergije,
 • Pomaže kod očnih bolesti: mrene, trahoma, glaukoma, upale rožnice itd,
 • Uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite,
 • Pomaže kod odvikavanja od pušenja, alkohola i droga…

Aloe Vera je jedno od “otkrića” moderne medicine. U zadnjih nekoliko godina znanost je potvrdila, čak i proširila mnoge tvrdnje o ljekovitosti ove biljke. Aloe je potvrđeno jedna od najljekovitijih biljaka u svijetu! Da li ju koristite iznutra ili izvana, Aloe Vera će imati savršeno djelovanje na Vaše zdravlje.

Pogledajte u videu kako izgleda uzgoj, prerada i distribucija kompanije koja to radi već 40 godina

Kupi proizvod

OCIJENA STRANICE

0 / 5

Your page rank:

Završne napomene:

Aloe Vera Centar je nezavisni partner kompanije Forever Living Products. Prije kupovine proizvoda, savjetujemo da pročitate FAQ - Često postavljanja pitanja, da nas kontaktirate kroz priloženu formu (ako imate dodatnih pitanja) ili telefonom sa naše Kontakt stranice. Naručivanjem proizvoda preko naše stranice dobijate preporuku i ostvarujete pravo na popuste i druge pogodnosti. Tvrtka Forever Living je veleprodaja i nije moguće kupiti proizvode bez preporuke. Minimalan iznos pojedinačne kupnje je 55 eura, bez PDV-a. Kada kliknete "Kupi proizvod" koristite link sa našom preporukom i kupujete direktno od kompanije, kroz njezin službeni web shop, po sljedećim uvjetima kupnje.

WEBSHOP