Ayurveda u kuhinji - Aloa Vera Centar
Aloa Vera Centar
Forever Living Products Partner

Ayurveda u kuhinji

Znate li da se hrana može smatrati lijekom? U indijskom ayurvedskom liječenju, pravilna prehrana obećava zdravlje, blagostanje i holistički pristup individualnim zdravstvenim problemima.

Istražili smo prehrambene preporuke ayurvedska kuhinje i dobrobiti koje donosi.

Ručak : Najvažniji obrok u danu

U ayurvedskoj kulturi možete jesti tri obroka, ali najvažniji je ručak. Budući da je fokus na dobro funkcioniranje crijeva, biraju se samo lako probavljive namirnice kao temelj vaše prehrane.

Izbjegavaju se masti bogate sirom i mesom. U podne je najbolja probava, pa biste trebali zasebno uzeti  bjelančevine u obliku mahunarki, jogurt i povrće.

To će uzrokovati da se izgaranje metabolizma dodatno potakne i da vas održava tijekom dana.

Moć je u tišini

Žurba i užurbanost nikada nisu dobri, ali pogotovo ne s hranom. Oni koji jedu vrlo brzo ne prepoznaju signale zasićenja i ne mogu stvarno uživati ​​u okusima hrane.

Tko poštuje Ayurvedu, jede polako, umjereno i nikad tako dugo da bi se osjećao stvarno puno. Ako je želudac uvijek napola pun, izbjegava se nadimanje i problemi s probavom.

Sve što je toplo, je dobro

Topla jela su, prema učenju Ayurvede, lakše probavljiva nego hladna. Ovo se može činiti pomalo čudnim u ljetnim mjesecima, ali to dokazuju brojna istraživanja.

Ako vam je hrana vrlo hladna, vaše tijelo pokreće cirkulaciju kako bi ju zagrijalo. To, zauzvrat, povećava tjelesnu temperaturu i čini da se znojite. Čak i u ljetnim temperaturama mlaki napitci i hrana su mnogo lakše probavljivi i ne opterećuju organizam.

Nema grickalica

Loše vijesti za sve ljubitelje grickalica. Ayurvedska kuhinja predviđa odmor za vaš želudac.

Najmanje četiri sata pauze između obroka i jednom dnevno pauzu od 12 sati.

Umjesto grickalica i užine, možete popiti šalicu toplog Forever aloe blossom herbal tea® . Ukusni čaj cvijeta aloe vere sa iznimnim mirisom i okusom. Ne sadrži kofein i tein, pa možete uživati ​​u njemu koliko vas volja. Ovaj čaj će blagotvorno djelovati na vaš metabolizam.

Začini

Jedna od najvećih tajni ajurvedske kuhinje su bilje i začini. To nije pitanje okusa u prvom planu, nego se stavlja naglasak i na učinak koji pojedini začini imaju na vaše tijelo.

Komorač, kardamom, korijander, đumbir i kurkuma mogu činiti čuda i pozitivno podržati probavu.

Kurkuma je osobito dobra za probavu i, zahvaljujući svojim posebnim sastojcima. Stimulira jetru da oslobodi više žučnih kiselina i tako veže masti.

Ako ne možete redovito dodavati kurkumu u svoju prehranu, možete koristiti Foreve move™. Inovativni kompleks prirodne membrane ljuske jaja i vodotopive kurkume. Podržava vas u teškim opterećenjima mišića i zglobova te omogućuje da iskoristite maksimum biljnog ekstrakta.

Krećite se

Zdrav život je aktivan život. To nije karakteristično samo za Ayurvedsku kuhinju. Redovito vježbanje i znojenje, podupire metabolizam i sprječava tromo crijevo.

Ne zaboravite aplicirati Aloe Vera Gelly nakon treninga! Prozirni gel s 85% čistom Aloe Vera umiruje stresnu i opterećenu kožu te čak pomaže kod manjih naprezanja i sportskih ozljeda.


Hvala što pratite Aloa Vera Centar 

Ako Vam se svidio članak, podijelite ga na društvenim mrežama!

 

NAPOMENA:

Stranica Aloa Vera Centar  je vlasništvo nezavisnih poslovnih partnera kompanije Forever Living Products.

Kompanija je veleprodaja i nije moguće naručivanje samo jednog proizvoda putem web trgovine.

Za sve dodatne informacije, ili pojedinačno naručivanje proizvoda, slobodno nas kontaktirajte ovdje: Kontakt podaci.

Nakon ispunjavanja registracije NOVOG KUPCA na webshopu, cijena će vam biti umanjena za 5%.

Popust ostvarite ovdje na linku : HR Forever Living Products https://www.foreverliving.hr/?id=786798

GOST plaća punu cijenu bez popusta.

Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

error: Neće moći! Sadržaj je zaštićen!