Crvena djetelina i njena ljekovita svojstva – Nije vrijedno samo ono što je rijetko i što je teško pronaći.

Crvena djetelina, jedno takvo čudo, smatra se običnim korovom, a zapravo bi se trebala slaviti kao kraljica. Osim velikodušnog duha, ona ima i suosjećajnu energiju. Ona se zapravo skrbi o osobi koja je konzumira.

Crvena je djetelina najmoćnija ljekovita biljka kad govorimo o podršci limfatičkom sustavu i pročišćavanju limfe, a iznimna je i u procesu borbe protiv svih vrsta raka.

Ta velikodušna divlja ljekovita biljka – a možete koristiti i cvijet i listove – diuretik je, te ujedno najbolje sredstvo jačanja krvi kod svih onih koje zabrinjava bilo koji krvni poremećaj ili bolest.

Uključujući leukemiju, multipla mijelom ili opću zatrovanost krvi koja je posljedica narušene funkcije gušterače ili jetre.

Hranjive tvari

Crvena je djetelina zasićena važnim hranjivim tvarima i alkaloidima koji su uspješni u borbi protiv raznih bolesti.

Iz crvene djeteline možete dobiti više vitamina nego iz bilo kojeg multivitaminskog dodatka prehrani dostupnog u trgovinama. Ako ste vi ili vaš liječnik zabrinuti zbog mogućnosti manjka hranjivih tvari, svaki dan pijte tri šalice čaja od crvene djeteline.

To je najbolje sredstvo mineralizacije tijela kojim ćete riješiti problem manjka minerala, posebice molibdena, mangana, selena, željeza, magnezija, vitamina A i B, kofaktora vitamina (fitonutrijenata koje medicinski radari još nisu detektirali) i još puno toga.

Povrh toga, alkaloidi u crvenoj djetelini djeluju ruku pod ruku s njezinim aminokiselinama u procesu razgradnje i smanjenja razina nepotrebnih masnoća kako bi ih tijelo moglo eliminirati.

Crvena je djetelina jedno od najboljih sredstava za mršavljenje koja su nam danas dostupna.

Također energizira tijelo i upravo je zahvaljujući tomu zvijezda među ljekovitim biljem za ljude koji se osjećaju iscrpljeno, umorno ili potrošeno.

Možete pripremiti najbolji smoothie sa svježim voćem, povrćem i superhranom, ali on najvjerojatnije neće imati jednako snažno regenerirajuće djelovanje kao jedna šalica čaja od crvene djeteline.

Sve ovo u kombinaciji sa sposobnošću ove biljke da iz tijela čisti otrovne teške metale i insekticide kao što je DDT, crvenu djetelinu pretvara u neizbježno sredstvo preživljavanja u stoljeću u kojem živimo.


Zdravstvena stanja

Uvrstite crvenu djetelinu u prehranu patite li od bilo kojeg od sljedećih zdravstvenih stanja:

 • Bolest krvnih stanica, bolest B stanica, leukemija, zatrovanost krvi, hepatitis A, hepatitis B, hepatitis C, hepatitis D, rak krvnih stanica kao što je multipla mijelom, anemija (uključujući bolest srpastih stanica),
 • bolesti jetre, iscrpljenost nadbubrežnih žlijezda, slabe baterije reproduktivnog sustava, alergije, Epstein-Barrov virus (EBV) / mononukleoza,
 • akne, herpes simpleks 1 (HSV-1), herpes simpleks 2 (HSV-2), neplodnost, herpes zoster, tranzitorna  ishemijska ataka,
 • problemi s izvodnim kanalima žlijezda slinovnica, celijakija, ekcem, psorijaza, lajmska bolest.

Simptomi

Uvrstite crvenu djetelinu u prehranu patite li od bilo kojeg od sljedećih simptoma:

 • Visoki krvni tlak, stagnacija jetre, snižene funkcije jetre, kronična dijareja, kronična meka stolica, konstipacija,hormonska neravnoteža, povećana jetra,
 • predmenstrualni sindrom, simptomi menopauze, alergije na hranu, urtikarija, osip, neravnoteža u razinama šećera u krvi, melankolija, natečeni limfni čvorovi, loša cirkulacija, histaminske reakcije i osjetljivost,
 • suha koža, krv u mokraći, kalcifikati, kemijska osjetljivost, gljivice u tijelu, lomljivi nokti, sklonost modricama, glavobolje, slaba probava, povećanje tjelesne težine, žudnja za slatkim.

Emocionalna podrška

Crvena je djetelina idealna za ljude koji žive u prošlosti, gotovo na vlastitu štetu.

Kada se nađete u situaciji da pokušavate oživjeti neka stara vremena za kojima osjećate nostalgiju zbog radosti i zadovoljstva koje ste tada osjećali, okrenite se crvenoj djetelini.

 

Ova vam ljekovita biljka pomaže da te pozitivne emocije unesete u sadašnjost, kako biste mogli osjećati radost i zadovoljstvou trenutačnom životu.

 

 


Duhovna pouka

I dok poljoprivrednici koriste crvenu djetelinu kao jednu od kultura koje rotiraju na poljima, kada je ugledamo na našem travnjaku ili u vrtu, smatramo je korovom.

Crvena djetelina može rasti gotovo svugdje, i nije ju briga kad ju zgazimo – iako bismo je trebali tretirati kao kraljicu. Ona je biljka koja lako prašta i koja radosno raste, vitalna i žilava.

Možete ju pokositi , stati na nju, porezati je, ali ona će se svejedno nanovo vraćati, donoseći nadu i obilje.

U kojim su vas aspektima života gazili, a vi imate toliko toga za ponuditi?

Crvena nas djetelina uči da nikada ne posustajemo.

Savjeti

 • Kada se želite pročistiti, navečer popijte šalicu čaja od crvene djeteline.
 • Ljekovita, pročišćavajuća svojstva ove ljekovite biljke bit će aktivna tijekom noći kako bi pronašla otrove i pripremila ih za vašu jetru da ih rano ujutro može preraditi i eliminirati
 • Crvena djetelina najčešće cvjeta u grozdovima, rađajući 5-20 cvjetova istodobno. Da biste maksimalno iskoristili ljekoviti učinak crvene djeteline, povežite se s njezinim prirodnim ritmovima tako da pijete 1 šalicu čaja od crvene djeteline 5-20 dana zaredom
 • Nema ništa loše u tome da taj čaj pijete i duže od 20 dana, to je kao da se otvara novi grozd pupoljaka.

Crvena djetelina i njena ljekovita svojstva – RECEPT

Čaj od crvene djeteline i kamilice

Kad se probudite žudeći za novim početkom, popijte ujutro šalicu ovog cvjetnog čaja.

Primijetit ćete kako dan postaje vedriji i veseliji.

Sastojci:                                         

 • 2 žlice cvjetova crvene djeteline
 • 1 žlica cvjetova kamilice
 • 1/4 žličice cvjetova lavande

U malenoj posudi pomješajte sve sastojke.

Zakuhajte 4 šalice vode.

Za svaku šalicu čaja koristite  1 žličicu mješavine sastojaka i 1 šalicu vruće vode.

Namačite 5 minuta ili duže.

Za jači, ljekovitiji napitak koristite 2 žličice ili 1 žlicu mješavine čaja  po svakoj šalici.

Uživajte!

Izvor: Anthony William; Hrana koja mijenja život

OCIJENA STRANICE

0 / 5

Your page rank:

Završne napomene:

Aloe Vera Centar je nezavisni partner kompanije Forever Living Products. Prije kupovine proizvoda, savjetujemo da pročitate FAQ - Često postavljanja pitanja, da nas kontaktirate kroz priloženu formu (ako imate dodatnih pitanja) ili telefonom sa naše Kontakt stranice. Naručivanjem proizvoda preko naše stranice dobijate preporuku i ostvarujete pravo na popuste i druge pogodnosti. Tvrtka Forever Living je veleprodaja i nije moguće kupiti proizvode bez preporuke. Minimalan iznos pojedinačne kupnje je 55 eura, bez PDV-a. Kada kliknete "Kupi proizvod" koristite link sa našom preporukom i kupujete direktno od kompanije, kroz njezin službeni web shop, po sljedećim uvjetima kupnje.

WEBSHOP