Kako sam neizlječiv Hashimoto izliječila prirodnim putem

Moja borba protiv vjetrenjača

Kako sam neizlječiv Hashimoto izliječila prirodnim putem? Otvaram ovaj blog upravo baš sa ovom temom iz razloga jer mi je cilj pomoći što većem broju ljudi! Stoga se obraćam svim oboljelima sa dijagnozom Hashimoto (kronični autoimuni tiroiditis).

Onima koji će se sasvim sigurno pronaći u daljnjem textu, a možda nisu ni svjesni problematike i posljedica koje donosi ova autoimuna bolest, kao i tegoba, znakova odnosno simptoma.

Možda niste dovoljno informirani ili se još niste pozabavili dovoljno ovom tematikom…
Osobno smatram da bi svaka osoba trebala poznavati ovo područje jer ova je bolest uzela ozbiljnog maha, te pogađa vrlo mlade osobe, ponajviše žensku populaciju!

Za početak priče imam za Vas fantastičnu vijest! Hashimotova bolest je 100% izlječiva!

Pišem svoju priču i svoje osobno iskustvo, mogla bi reći – vrlo zapetljana priča, no dat ću sve od sebe da vam prenesem poantu 😉

Razmišljam, zapravo kada je točno moja priča krenula?… Pa naravno od rođenja. 🙂
No gledajući i promatrajući sebe i svoj život kroz nova saznanja koja sam stekla sve je vrlo kristalno jasno.
Moji prvi ozbiljniji zdravstveni problemi krenuli su u ranim dvadesetima, bilo je tu koječega, no kad bi se pojavio konkretan problem, znamo kako procedura obično biva.

Uputiš se svome doktoru opće prakse i saga kreće…Što se doktora općenito tiče mogu samo reći sljedeće: Svaka čast na struci i znanju koju su stekli kroz školovanje i iskustvo.

Poštujem, no najveći je problem to što smo mi ljudi vrlo kompleksna bića te da je to sustav obrazovanja koji ne prati tehnologiju, a kamoli vrtoglav razvoj ljudske svijesti s novim pogledima na sve životne aspekte, pa i na zdravlje čovjeka.

Jedan od mnogobrojnih paradoksa u klasičnoj medicini je i odnos prema hipotireozi, bolesti koja je poznatija kao Hashimotov sindrom.

Ova bolest je, kao i mnoge druge, proglašena neizlječivom. U oceanu onih koji su slijepo pristali na protokol liječenja i osudili se na doživotnu terapiju, postoji i jedno ne tako veliko, ali ipak more onih koji su uzeli stvar u svoje ruke.

Počeli razmišljati svojom glavom, naoružali se činjenicama i novim saznanjima i danas su tek oni koji su nekad imali neki problem koji se zove Hashimoto – sada su posve zdravi.
Drago mi je da sam u ovoj drugoj skupini!


Moj put 

Moj put je bio otprilike; riješim problem privremeno-pojavi se neki drugi…
Tako sam sa prvom ozbiljnom dijagnozom ( 2 čira na dvanaestercu, gastritisom i helikobakterijom u želucu) krenula.

Mnogi će se zapitati od kud takva dijagnoza sa 20-tak godina?

Hmm…pa vrlo jednostavno – način života, stanje trenutne svijesti i naslijeđene navike koje smo usvojili tjekom života, te nimalo važniji  način prehrane.

U to vrijeme, točnije sa navršenih 20 godina pokrenula sam vlastiti posao i krenula u poduzetničke vode.

Taj put nije bio nimalo lak, pogotovo za tako mladu i nezrelu osobu, dapače, onako s puno ambicija i radnog elana, misliš da sve možeš izdržati.

Naravno, tko tada razmišlja o posljedicama, nego kreneš glavom kroz zid pa po cijenu zdravlja.
Sjećam se perioda kad je moj radni dan trajao i 16h – išla bi kući spavati i sljedeći dan ispočetka…

Dakle, riješila sam nekako taj želudac, doduše teškom terapijom od tri vrste antibiotika koji traje 7 dana, jer na moju žalost tada se nisam dovoljno interesirala na koji drugi način bi mogla to riješiti, a gotovo uvijek postoji drugi i bolji način, odnosno riješenje za zdravstvene probleme.

Drugi način…

Osobno sada imam posve drugačiji stav – sve se može riješiti prirodnim putem, tako je i zamišljeno sve u svijetu oko nas, samo nam se klasična medicina tu nametnula.

Većina nas je odavno svjesna da se klasična medicina bavi simptomima, a ne uzrocima bolesti, da se bavi pojedinačnim organima ili sustavima, a ne čovjekom kao cijelinom.

Uza sve to za (uvjetno rečeno “liječenje” koriste se kemijske tvari za koje također znamo da imaju katastrofalne nuspojave po ljudsko zdravlje.
Vrhunac svega toga je da se masa bolesti i stanja proglašava naprosto neizlječivim, a na taj se način ljude osuđuje na doživotno korištenje medikamenata bez nade za bolje sutra.
Nažalost, većina se u svojoj neobavještenosti miri s ovom situacijom i ulazi u taj začarani krug iz kojeg nema izlaska.

No moja priča se nastavlja…

Nakon teškog perioda, ali privremenog gašenja požara, krenuli su simptomi specifični za bolest štitnjače…najteže od svega sam prihvaćala kronični umor jer mi nije dozvoljavao da iskoristim svoj potencijal i prisutnost u radu.

Pridodavala sam to satnici svoga rada i fizičkom poslu koji me očekivao iz dana u dan.
Tada sam počela rezati…što točno? Pa sve: od radnog vremena i svega što sam smatrala da će mi pomoći da imam više vremena za sebe, odmor i fizičku aktivnost.

No situacija se baš i nije mnogo promjenila…bilo je boljih i lošijih dana, sve dok totalno nisam mogla nikuda sa sobom, vukla se ko krepana kokoš, bez energije, snage i bolovima u čitavom tijelu…i kad sam konačno shvatila da trebam potražiti stručnu pomoć, moj susret sa svojim obiteljskim doktorom me bacio u totalni bed i tu sam privremeno “pala” ali nisam se dala smesti  i rekla sama sebi:

“Mora postojati način da ovo prestane jednom zauvijek!”


Što se dogodilo u ordinaciji?

Došla sam i nisam znala što bi točno rekla, jer osim kroničnog umora, iscrpljenosti i bolova u čitavom tijelu iznijela sam upravo to što me najviše mučilo.
Ubrzo nakon uslijedio je zaključak doktora: “Premlada si, smanji obim posla, vjerojatno samo previše radiš…možda bi pomogao razgovor psihijatra…”

Bez ikakve uputnica za krvnu pretragu ili slično… Dakle uslijedio je momentalni šok i nevjerica, onako kao da te netko zalije kantom hladne vode…
I šta sad?? Izađeš iz ordinacije i pitaš se jesi li stvarno ti lud ili on??
A što ti preostaje drugo nego Google 🙂 I naravno razgovor s ljudima s kojima sam bila u svakodnevnom kontaktu…

Ubrzo nakon toga imam priliku razgovarati sa prijateljicom iz osnovne škole koja je tada operirala štitnu žlijezdu (u potpunosti joj je izvađena). Kroz razgovor shvatim da simptome koje mi je spominjala prije njene dijagnoze imam i ja…

Preporučila mi je odlazak Prof. endokrinologu koji je nju vodio, da se naručim na prvi pregled. Znači samoinicijativno.

Sakupljenih nalaza krvi javljam se na prvi pregled kod istog, gdje mi je na temelju nalaza utvrđena dijagnoza autoimuna bolest štitnjače Hashimoto.


OK, i što sad?

Objašnjenje i odgovori na moja pitanja su bila vrlo štura i nedovoljna za mene, jer se u mojoj glavi rojilo mnogo upitnika..

Daljnje upute su bile raditi redovite kontrole, krvne pretrage svakih 6 mjeseci da se prati sljed događaja, tada nije bilo potrebe za medikamentima jer su hormoni bili u granicama normale.
Bez obzira na to, zbog dijagnoze koja u bilo kojem trenutku može otići u hiper ili hipo bilo je potrebno obavljati redovite kontrole.

Smatrala sam da nisam u rizičnoj skupini jer sam se “izvukla” bez terapije i bolest nisam doživljavala ni dovoljno ozbiljnom, a ni osobno…što znači da sam se opustila…bez obzira na sve okolnosti…sve do jednom…dok nisam počela sakupljati energiju za svaki dan..

Iscrpljenost je dosegnula svoj vrhunac…ne spavam kako treba, budim se jutrima umornija nego što sam legla…postala sam zaboravna…često puta sa lošom koncentracijom.

Nagle promjene raspoloženja (bez obzira na pms) :), depresivna stanja…pojačano ispadanje kose i loša struktura…

Čudne promjene na koži…mršavljenje…pa neobjašnjivi bubrežni kamenci…da ne pričam o pritisku u prsnom košu…ostajanje bez daha…

Oni koji čitaju ovaj post a poznaju me osobno, sasvim sigurno će me prepoznati, pa i sebe…Hvala im što su me trpili takvu 😉
Samo da naglasim da postajete naporni svima oko sebe i da okolina pa čak i vaši najbliži nemaju razumjevanja za vas i vaše stanje.

Pa kako će kad ni sami ne znaju što je to, niti su se informirali, ma neznaš ni sam što te snašlo… Jedinu podršku i razumjevanje sam dobila od osoba sa istom dijagnozom.


Uzroci moje bolesti

Krenulo je istraživanje i naravno koji su točno uzroci i posljedice te bolesti.
Vraćam se u ne tako daleku prošlost i pokušavam shvatiti što se točno dogodilo i zašto sam se od jedne vedre, vesele, pune energije tj. zdrave osobe, koja se budila sa osmjehom na licu; pretvorila u hodajuću krepanu kokoš sa izrazom bola i patnje.

Zbog čega je uopće došlo do ispada funkcije štitnjače i zašto je imunološki sustav počeo napadati vlastiti organ?

Ovo je glavni razlog – EBV virus – pročitajte cijeli članak na linku:

Epstein Barrov virus (EBV) – virus koji napada štitnjaču


Koja su tri ključna preduvjeta?

  • Dakle genetske predispozicije nisam imala
  • Okidač sam definitivno imala

Propusnost crijeva

A sindrom crijevne propusnosti nisam znala dali imam…ali ubrzo sam shvatila da očigledno imam.

Autoimuno stanje možemo spriječiti uklanjanjem okidača crijevne propusnosti.

Fenomen curećih crijeva počinje stvarati more drugih problema.
Dolazi do prelaska crijevnih mikroorganizama u druge sustave gdje im inače nije mjesto!

Uzroci su preosjetljivost na gluten, koji može dovesti do nastanka celijakije, a ova dalje do nastanka mnogih autoimunih bolesti, pa tako i Hashimotovog sindroma.

Gluten

OK, znači pod broj 1. bilo je potrebno izbaciti gluten iz prehrane!
Zatim drugi okidač su paraziti. I pored kvalitetne ishrane, ukoliko postoje paraziti u crijevima može doći do nastanka niza autoimunih bolesti, pa tako i Hashimota.
OK, znači pod broj 2. neophodno je bilo temeljito čišćenje crijeva od parazita!
Treći okidač je prevelik broj nekih vrsta patogenih bakterija, posebno otpornih sojeva, kao posljedica neselektivne upotrebe antibiotika 🙂
OK, znači – no more antibiotic!
Četvrti okidač je nedostatak joda i cinka koji sudjeluje u obnovi  stijenke crijava.Peti okidač, a po meni najvažniji okidač nastanka autoimunog mehanizma, tako u ovom slučaju Hashimotovog sindroma je KANDIDA-toliko moćna da cijeli organizam može staviti pod svoju kontrolu!
OK, smanjila sam unos šećera u svim namirnicama, proizvode od bijelog brašna, previše masnih i teških mesa i mesnih prerađevina, skoro sve mliječne proizvode, gazirana pića, sve što zapravo zakiseljuje organizam.


Kandida

Zastanimo malo kod kandide…moglo bi se pisati podosta, no vrlo vjerojatno u nekom drugom postu…

Broj onih koji su se riješili Hashimotovog sindroma i niza drugih bolesti autoimune prirode, te raznih alergija je OGROMAN samim time što su se riješili kandide!
Dakako, borba s kandidom nije laka…imala sam sreću da sam dobila preporuku da odem Iridologu i napravim pretragu koja se zove iridologija.
To je pregled iz šarenice oko na temelju koje vam Iridolog očita stanje organizma. Kod mene tada, pretraga je ukazivala na veliku zastupljenost kandide…

Jedna vrlo važna stvar vezana uz liječenje kandide je da korištenje raznih farmaceutskih preparata daje samo kratkotrajno poboljšanje.
Najveći uspjesi su se postigli primjenom prirodnih metoda liječenja.

Zaključak

Što drugo nego zasukati rukave i konačno se posvetiti sebi!

1. Očistiti organizam od mogućih okidača autoimunog poremećaja
– vremenom mi se silno “zaprljamo” kako na energetskom tako i na fizičkom planu, pa naš organizam naprosto ne može više normalno funkcionirati
– oni koji to shvate već su na pola puta ka dobrom zdravlju
– u cijeloj priči važno je reguliranje našeg pH statusa, to znači da moramo izaći iz kiselog prema lužnatom stanju, jer u tim uvjetima kandida i neki patogeni mikrobi ne mogu opstati

2. Popravak oštećene stijenke crijeva unosom cinka, vitamina A i D, te magnezija koji je višestruko koristan za ljudsko zdravlje
– i jod je također bitan

3. Stimulirati štitnu žlijezdu

4. Promjeniti prehranu

Kao što sam prije spomenula uza sve ove savjete koje sam uspjela izvuči, potražila sam rješenje i u prirodnim dodacima prehrani koji su mi bili od velike pomoći na mom putu ozdravljenja.

Svoj želudac i probavni sustav stavila sam u normalnu funkciju uz pomoć Foreverovog Aloe Vere Gela, najboljeg izbora kada pričamo o koncentraciji same Aloe i najljekovitije vrste Aloe Barbadensis Miller, jer ima ih čak preko 300 vrsta u svijetu!

Zašto baš Foreverova Aloa Vera?

Zato što je bez konzervansa i sigurna sam u njenu kvalitetu i djelovanje.
Najčišći napitak Aloe Vere (čak 98%), znanstvenih radova more jedno… a djeluje na kompletni organizam; pomaže u otkiseljavanju organizma te ima višestruko djelovanje (preko 240 bioaktivnih sastojaka), ubija bakterije, gljivice, viruse, ima protu upalno djelovanje…

Čisti probavni sustav i najbolji je prirodan način za detox odnosno čišćenje crijeva i zacijeljivanje crijevne stijenke.
Tu sam jednim udarcem poubijala sve moguće beštije u organizmu, hehe 🙂 Iš, Iš !!!

Kad smo ustanovili ovu beštiju pod nazivom Hashimoto, samo sam pojačala dnevi unos Aloe i dodala još par dodataka prehrani koji su sada zastupljeni u mojoj svakodnevnoj prehrani.

Dodaci prehrani

Nije svaki dodatak prehrani ujedno i dobar dodatak… potrebno je ponešto i o tome znati..
Izdvojila bih također Forever Garlic-Tyme, češnjak u kombinaciji sa majčinom dušicom u obliku gelastih kapsula, koji fenomenalno može pomoći kod rješavanja kandide.

Proizvod koji bi posebno izdvojila je Active Pro-B, probiotik koji bih preporučila svakome.

Znamo svi da je češnjak prirodni antibiotik i fenomenalna je zamjena za svježi. Nema osjećaja nadutosti i podrigivanja.
Također mi pomaže smiriti želudac u periodima kada je to aktualnije, u proljeće i jesen. Probiotik mi također održava crijevnu floru i potrebite mikroorganizme.


Proizvode koje sam koristila i još uvijek koristim možete nabaviti ovdje

Kupi proizvod

Nadam se da će mnogima biti korisno, jer jedino pomažući jedni drugima možemo mijenjati svijet na bolje!

Za sada toliko od mene, iskreno se nadam da će ovaj post doći do velikog broja ljudi.

Ako čitate i slučajno se niste pronašli, podijelite ga sa prijateljima ili poznanicima za koje smatrate da imaju ovih tegoba.

Zahvaliti će vam kasnije.

Hvala štitnjača.hr na širenju informacija o ovoj vrlo zastupljenoj bolesti!

Čitamo se u nekom sljedećem postu.  Podijelite s onima za koje znate da vode borbu ili ste ih prepoznali u opisu…

OCIJENA STRANICE

0 / 5

Your page rank:

Završne napomene:

Aloe Vera Centar je nezavisni partner kompanije Forever Living Products. Prije kupovine proizvoda, savjetujemo da pročitate FAQ - Često postavljanja pitanja, da nas kontaktirate kroz priloženu formu (ako imate dodatnih pitanja) ili telefonom sa naše Kontakt stranice. Naručivanjem proizvoda preko naše stranice dobijate preporuku i ostvarujete pravo na popuste i druge pogodnosti. Tvrtka Forever Living je veleprodaja i nije moguće kupiti proizvode bez preporuke. Minimalan iznos pojedinačne kupnje je 55 eura, bez PDV-a. Kada kliknete "Kupi proizvod" koristite link sa našom preporukom i kupujete direktno od kompanije, kroz njezin službeni web shop, po sljedećim uvjetima kupnje.

WEBSHOP