Libido i ženska erotska anatomija - Aloe Vera Center
Aloa Vera Centar
AVC - Izgledaj bolje, osjećaj se bolje...

Libido i ženska erotska anatomija

Libido – tabu tema ili nešto o čemu bismo više trebali znati

Zdrava životna energija i posljedično zdrav libido uvelike ovisi o hormonskoj ravnoteži.

Visoki hormon kortizol, koji dominira našim modernim stilom života, uzrokuje znatnu neravnotežu funkcioniranja moždanih sinapsi.

Jedni se moždani centri aktiviraju, a drugi blokiraju, te tako produciraju različite emocije: strah, tugu, ljutnju…uglavnom nepoželjne osjećaje.

U reproduktivno doba, kada su spolni hormoni na vrhuncu i dobro uigrani, spolna je želja najčešće zadovoljavajuća. Lako se zaljubljujemo, prepuštamo zanosu, isključujemo um…

Jaki ženski hormoni drže nas iza neke vrste zavjese.

Svijet gledamo zamagljenim očima, često ga idealiziramo, u mladim godinama najčešće još nemamo loših iskustava, samo želju za pomicanjem granica i želju za životom.

Onda počne predmenopauza. Hormoni opadaju, zavjesa pada, ženini prioriteti postaju drugačiji. I svijet oko nje nije više idealan; žena postaje buntovnica.

Kritički promatra partnera, poslovne suradnike, djecu, roditelje, prijatelje i kod svih nalazi mane.

Svi čvrsti temelji ruše se; nema više finog zanosa, a nema ni libida. Ne može se sa sigurnošću reći jeli gubitak libida fiziologija ili patologija, ali susreću ga mnoge žene.

Treba li nešto što se događa jako često, poput gubitka libida, promatrati kao poremećaj ili simptom nečeg drugog?

Manjak ženskog libida dovodi do problema u vezi, ali i do opadanja samopouzdanja kod oba partnera. Najednom vam se čini kako vam libido kreira život, a možda su stvari baš suprotne – možda život kreira libido.

Medicinska literatura istražuje žene koje se žale na slab libido, pa im znanstvenici daju kombinacije hormona.

S premisom da je testosteron glavni muški hormon, zadužen za spolnost, ženama su dodavali testosteron i efekat nije bio zadovoljavajući.

Tek kada su podigli doze na supranormalne iznad preporučene gornje granice) , moglo se reći da je bilo utjecaja na spolnu želju. Naravno, uz nepoželjne nuspojave.

Međutim, jedan drugi hormon – oksitocin – koji ne možemo nazvati baš spolnim, pokazao je važnu ulogu. Ljudima koji se osjećaju nevoljeni, koji ne mogu ni davati ni primati emocije, oksitocin razmekša srce.

Ako smo ga jednom stvarali u dovoljnim količinama, što se to dogodi da odjednom prestanemo?

Iako se o ženskoj erotskoj anatomiji ne uči na fakultetima, znanstvenici su ipak, zahvaljujući metodi koja se zove vaginalna pletizmografija, došli do zaključka kako vagina ima svoju pulsatilnost (vaginalni puls).

Dakle, vagina odgovara na eros pulsiranjem, koje svaka žena svake dobi osjeća onda kada je sigurna, obožavana, zaštićena, kada vidi ljepotu oko sebe…

Naša erotska anatomija, naš vaginalni puls, govori nam koja je osoba prava za nas, a koja nije. Puls vagine povećava se kada nam partner radi ono što volimo, cijenimo, kada nas uvažava, obožava, poštuje…

To su rezultati znanstvenih istraživanja. U današnje vrijeme svatko živi svoju napetu svakidašnjicu; partneri se gotovo ne viđaju, nemaju vremena za pokazivanje nježnosti i ljubavi.

Bez oksitocina, hormona ljubavi, libido u ženskom tijelu ne postoji. Svaka je žena sposobna doživjeti spolno zadovoljstvo, to je normalan dio našeg tijela.

Klitoris sadrži 9000 živčanih završetaka, a nastavlja se u erektilno tkivo, koje – kao i kod muškaraca – u uzbuđenju nabubri jer je spužvaste strukture.

Cijeli je ženin spolni organ napravljen za spolno zadovoljstvo te ima vrlo sličnu strukturu i funkciju kao i muški.

Jako puno žena misli da pati od seksualne disfunkcije, no ustvari pate od manjka ljubavi i obožavanja od strane partnera, a većina malo toga zna o seksualnosti.

Ta “edukacija” odvija se, nažalost, putem interneta ili pornoindustrije. Seksualna je funkcija iscjelitelj. Prema refleksološkoj teoriji, zone pojedinih organa žene i muškarca prilikom vođenja ljubavi savršeno se poklapaju i stimuliraju.

Na ženinom grliću maternice i muškarčevom glansu nalazi se zona srca,koja se dodirom iscjeljuje i stimulira. Ostale zone dodira stimuliraju jetru, slezenu, gušteraču, bubrege. Priroda je to tako smislila.

>> Neplodnost i uzroci koji smanjuju plodnost

Za kvalitetan seksualni život potrebna je priprema. Prije svega treba razumjevanja, ljubavi, obožavanja, divljenja, i vremena. Perimenopauza je idealno vrijeme za resetiranje odnosa s partnerom.

Hektika mladih godina – vječna utrka s vremenom, nepravilna prehrana, borba za egzistenciju i karijeru – u ovom razdoblju života mora biti zamijenjena drugim prioritetima.

Održati partnerstvo do zrelosti može značiti potrebu za promjenom uloga; muška i ženska polarnost trebali bi se još jednom redefinirati.

Odnos u kojem smo ravnopravni kao ljudi, ali svatko od nas zadržava svoju spolnu orijentaciju, nešto je čemu treba težiti.

Žena u ovom razdoblju svoju spolnost treba prakticirati s partnerom koji je zaslužuje. Ako se u njegovoj blizini njezina vagina oglasi svojim pulsacijama, žena tada zna da je on za nju dobar izbor.

I svog dugogodišnjeg partnera možete probati učiniti pravim partnerom ako on to želi.

Svatko tko želi i vama pružiti užitak, u vama će izazvati dobru dozu oksitocina koja će vam trebati kako biste potaknuli svoju erotsku fiziologiju.


Preporučamo vam isključivo prirodne dodatke prehrani

Oni će vam mogu pomoći uravnotežiti hormone i nadomjestiti sve potrebne nutrijente koje zadovoljavaju hormonalnu potporu

Naruči odmah na linku:

https://aloevera-center.net/product/paket-za-hormonalnu-ravnotezu-zene/
Paket za hormonalnu ravnotežu žene

Ako vam je članak bio zanimljiv, podijelite ga na društvenim mrežama sa prijateljima ili ga spremite za kasnije. 🙂

 

Za dodatna pitanja i pojedinačno naručivanje, idi na Kontakt

Nakon ispunjavanja registracije NOVI KUPAC na webshopu ostvaruje popust

GOST plaća punu cijenu bez popusta.

______________________________________________________________________

Select Web Shop in your country

UNITED ARAB EMIRATESAUSTRALIABELGIUM
CZECH REPUBLICCANADACYPRUS
GREECESPAINUNITED KINGDOM
LUXEMBOURGNORTHERN IRELANDIRELAND
UNITED STATES MEXICO MALAYSIA
PHILIPPINESNETHERLANDS NEW ZAELAND
SLOVAK REPUBLICPORTUGALSINGAPORE
NIGERIASOUTH AFRICAHONG KONG & MACAU

Sigurna kupovina i brza dostava

Završne napomene:

Stranica Aloe Vera Center  je vlasništvo nezavisnih poslovnih partnera kompanije Forever Living Products

Web Shop je veleprodaja i nije moguće naručivanje samo jednog proizvoda, putem web trgovine.

Za sve dodatne informacije, ili pojedinačno naručivanje nazovite +385 98 327 571

Da bi ostvarili popust kod kupovine, registrirajte se kao Novi kupac, na web shopu,

Gost je kupac koji ne želi registraciju i plaća punu cijenu, bez popusta.

Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Ne bacajte novac, nazovite nas i informirajte se.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.