Što je online ili internet marketing

Internet marketing ili internet oglašavanje, još se i skraćeno naziva i-marketingweb marketingonline marketingdigitalni marketing ili eMarketing, jest oglašavanje proizvoda i usluga putem interneta.

Informatička era najbrže je rastući fenomen kojeg društvo poznaje. Na Googlu se danas mjesečno obavlja više od 30 milijardi pretraživanja. Za doseg od 50 milijuna korisnika, radiju je trebalo 38, televiziji 13, internetu 4, iPodu 3, a Facebooku samo 2 godine – živimo u eksponencijalnim vremenima.

Praćenje razvoja novih trendova iznimno je zahtjevan posao i jedan od ključnih faktora uspješne online kampanje.

Internet oglašavanje ima nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne oblike. Ključna prednost je njegova daleko niža cijena, a potom dolazi mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina te lako mjerljiv povrat na investiciju.

Svakodnevno oglašivač može pratiti sve relevantne statistike o posjetiteljima svoje internet stranice te kupcima pojedinog proizvoda ili usluge. U svakom trenutku je poznato da li se pojedina investicija isplati i na vrijeme je moguće prekinuti kampanje koje ne ostvaruju zadovoljavajući povrat.

Internet kampanju moguće je pokrenuti u svega nekoliko sati, a rezultati su vidljivi gotovo trenutno. Udio internet oglašavanja u svijetu rapidno raste, a u Velikoj Britaniji je primjerice nadmašio TV oglašavanje.

Online marketing

Online ili internet marketing su nazivi za skup aktivnosti, kroz online interaktivne medije, s ciljem promocije proizvoda i usluga putem interneta i digitalnih medija.

Pojava interneta omogućila je velike promjene u načinu promocije.

Prvenstveno efikasnije oglašavanje uz smanjene troškove, veliku brzinu širenja i široki spektar korisnika koji se mogu dosegnuti te ono što je nemoguće u tradicionalnim medijima – pratiti učinke i rezultate u realnom vremenu!

U svakom trenutku online kampanje imat ćete podatak koliko je osoba kliknulo na koji oglas, koliko Vas je to točno koštalo te je li ta osoba naposlijetku izvršila kupnju putem web shopa.

Online marketing prošao je dugi put razvoja te su danas na raspolaganju brojne aktivnosti pogodne za promociju kao što su optimizacija sadržaja za tražilice (SEO), oglašavanje na tražilicama, social media marketing (SMM) i ostale online aktivnosti.

Marketing društvenih mreža

Zbog eksplozivnog rasta popularnosti i korištenja društvenih mreža proteklih godina, danas su upravo one jedan od najmoćnijih alata za promociju tvrtke i unaprjeđenje njenog poslovanja na internetu.

Kreiranje profila na brojnim i raznolikim društvenim mrežama, poput Facebooka, Twittera, LinkedIn-a G+ mreže, i ostalih…

Upravljanje istima (community management), te kreiranje pisanog i vizualnog sadržaja za objavu, sve u svrhu branding-a, promocije proizvoda i usluga ili pak poboljšavanja pozicije same web stranice, nalazi se u srži ovog oblika marketinga.

Prednosti Internet Marketinga

 • sve popularniji oblik marketinga danas
 • niži troškovi oglašavanja i promocije u odnosu na tradicionalne medije
 • mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina
 • globalni doseg marketinške kampanje
 • stalno oglašavanje (24 sata na dan, 7 dana u tjednu)
 • široki spektar korisnika koji su izloženi kampanji
 • praćenje učinka i rezultata kampanje u stvarnom vremenu
 • mogućnost promjene ili prekida kampanje u bilo kojem trenutku
 • brza vidljivost rezultata
 • lako mjerljiv povrat investicije
 • stalno poboljšanje putem novih trendova
 • trenutno najučinkovitiji oblik oglašavanja na svijetu

Online marketing omogućava spajanje kreativnih ideja, marketinga s velikim dosegom i transparentnosti. Korištenjem mogućnosti interneta, pomažemo Vam da usluge ili proizvodi dopru do ciljanih skupina.


Što je Mrežni marketing?

Kad imate cilj, poznajete postupak za ispunjenje cilja i sljedite ga upotpunosti, korak po korak, uspjeh ne može izostati!

Da li se pronašli u ovom tekstu? Želite se okušati u MLM-u? Smatrate da imate što je potrebno za uspijeh? Možda ste u pravu… Možda bi ovo bila dobra priča za Vas… Ispunite anketu, raugovarajmo o tome… Možda bi se za Vas našlo mjesto u našem timu.

Ispuni anketu, pokreni on-line posao :

Ispuni anketu

OCIJENA STRANICE

0 / 5

Your page rank:

Završne napomene:

Aloe Vera Centar je nezavisni partner kompanije Forever Living Products. Prije kupovine proizvoda, savjetujemo da pročitate FAQ - Često postavljanja pitanja, da nas kontaktirate kroz priloženu formu (ako imate dodatnih pitanja) ili telefonom sa naše Kontakt stranice. Naručivanjem proizvoda preko naše stranice dobijate preporuku i ostvarujete pravo na popuste i druge pogodnosti. Tvrtka Forever Living je veleprodaja i nije moguće kupiti proizvode bez preporuke. Minimalan iznos pojedinačne kupnje je 55 eura, bez PDV-a. Kada kliknete "Kupi proizvod" koristite link sa našom preporukom i kupujete direktno od kompanije, kroz njezin službeni web shop, po sljedećim uvjetima kupnje.

WEBSHOP