Prehlada – Bolesti dišnog sustava

Pod bolestima dišnih putova obično se misli na respiratorne infekcije, upalu pluća, šarlah, tuberkuloza, sinusitis, plučno srce, laringitis, emfizem itd…

Najčešće zarazne bolesti su infekcije dišnih puteva ili respiratorne infekcije. Do učestalih infekcija dišnih putova dolazi stoga što je riječ o jednom od  prema okolišu najotvorenijih organskih sustava.

Osobito prednjače infekcije gornjeg dijela dišnog sustava, a u ovu skupinu  možemo ubrojiti običnu prehladu, gripu te razne bakterijske infekcije.

Najčešće zarazne bolesti čovjeka, uzrokovane su virusima

Akutne respiratorne infekcije To su najčešće zarazne bolesti u ljudi. To je zbog činjenice da je dišni sustav izravno povezan s okolišem u kojemu se nalazi mnoštvo mikroorganizama i to u prvom redu virusa koji su i najčešći uzročnici ovih akutnih infekcija.
Stoga je i prevencija ovih bolesti vrlo ograničena. Infekcije se mogu podijeliti na gornji ili donji respiratorni sustav.

Statistike pokazuju da odrasla zdrava osoba u prosjeku dva do tri puta godišnje oboli od obične prehlade

Prehlada

Razlikujemo lakši oblik prehlade, kada nije prisutna povišena temperatura i teži oblik koji još nazivamo i febrilni respiratorni katar. Teži oblik dolazi sa povišenom temperaturom, osjećajem gubitka energije i ponekad glavoboljama.

Rinovitis ili visokozarazni respiratorni virus je uzročnik u više od 50% slučajeva respiratornih oboljenja.Virus ulazi u tijelo preko usta, nosa ili  sluznice oka, a širi se kapljicama zrakom kada zaražena osoba govori, kihne ili zakašlje. Također se prenosi dodirom ili korištenjem zajedničkih stvari, kao što su kvaka, telefon i sl.

Peckanje u grlu, iscjedak iz nosa i kihanje glavni su simptomi akutne respiratorne infekcije. Nakon toga se mogu pojaviti i začepljenost nosa, osjećaj punoće u  području uha, blaga glavobolja, blaga vrućica, kihanje, suzenje očiju, povremen suh kašalj i umor.

Simptomi uglavnom nestaju unutar 10 dana, suhi kašalj se može zadržati čak do tri tjedna. Uzimanje kvalitetnih dodataka prehrani i konstatnim podizanjem imuniteta, možete vas uvelike spasiti od pojave ovakvih i težih simptoma respiratornih infekcija.

Prehlada sa bakterijskom upalom sinusa ili unutarnjeg uha

Situacija kada se obična prehlada razvije u bakterijsku upalu sinusa ili unutarnjeg uha, navodi nas do zaključka da vam je imunitet zaista nizak.To se može očekivati u osoba koji imaju česte upale uha ili sinusa, u osoba koje imaju alergije, u osoba koje puše ili su često izložene dimu cigareta te u osoba koje imaju oslabljen imunološki sustav drugim oboljenjima.Treba imati na umu da je u slučaju bolova u grlu i vrućice moguća bakterijska upala grla.

Budući da su akutne respiratorne infekcije gornjeg respiratornog sustava uglavnom uzrokovane virusima, antibiotici nam nisu korisni u liječenju. Umjesto toga, usmjeravamo se na ublažavanje simptoma i jačanje prirodne sposobnosti organizma da savlada infekciju. Znači, treba podići imunitet na zavidnu razinu. Odmarajte se, uzimajte puno tekućine i izbjegavajte cigarete! Odmor, dovoljno tekućine, Održavanje vlažnosti zraka, Prestanak pušenja,Ispiranje grla i nosa itd…

Prevencija

Budući da postoji tako velik broj potencijalnih uzročnika prehlade, još ne postoji učinkovito cjepivo. Pranje ruku, Održavanje higijene, Održavanje klimatizacijskih uređaja, Redovito vježbanje i održavanje idealne tjelesne težine može vam uvelike pomoći u prevenciji baš kao i redovito uzimanje kvalitetnih dodataka prehrani usmjerenih na podizanje imuniteta na višu razinu.

Pranje ruku iznimno je važno za sprječavanje širenja infekcija

Redovito korištenje Aloe Berry Nectara, Aloe Vera Gela, Herbal Blossom Tea, Garlic ThyimeForever Daily, Absorbent-C, Probiotika i Immublenda, može uvelike pomoći održavanju imuniteta na dovoljno visokoj razini i na taj vas način izuzeti iz skupine ljudi koji redovito podliježu akutnim respiratornim infekcijama. Ne treba zaboraviti na Eterična ulja, koja uvelike mogu olakšati probleme sa dišnim putevima, naročito Defense, Pepermint, Lavandu i Limun.

Djelujte preventivno, podignite na vrijeme imunitet i izbjegnite nepoželjne zdrastvene probleme.

Kupi proizvode za :

Revitalizacija Imuniteta Respiratorne Infekcije

OCIJENA STRANICE

0 / 5

Your page rank:

Završne napomene:

Aloe Vera Centar je nezavisni partner kompanije Forever Living Products. Prije kupovine proizvoda, savjetujemo da pročitate FAQ - Često postavljanja pitanja, da nas kontaktirate kroz priloženu formu (ako imate dodatnih pitanja) ili telefonom sa naše Kontakt stranice. Naručivanjem proizvoda preko naše stranice dobijate preporuku i ostvarujete pravo na popuste i druge pogodnosti. Tvrtka Forever Living je veleprodaja i nije moguće kupiti proizvode bez preporuke. Minimalan iznos pojedinačne kupnje je 55 eura, bez PDV-a. Kada kliknete "Kupi proizvod" koristite link sa našom preporukom i kupujete direktno od kompanije, kroz njezin službeni web shop, po sljedećim uvjetima kupnje.

WEBSHOP