Rad od kuće i zadržavanje motivacije- Aloe Vera Center
Aloa Vera Centar
AVC - Izgledaj bolje, osjećaj se bolje...

Ostanite motivirani uz rad od kuće

Postoji mnogo prednosti rada od doma, a jedna od njih je i fleksibilnost radnog vremena, kao i osjećaj opuštenosti koju uredski život često ne pruža.

Posao, ručak, posao, djeca, večera…

Tako otprilike izgleda dan vaš dan ako ste freelancer ili radite od kuće. Rad od kuće daje mnogo prednosti, a jedna od njih je i fleksibilnost radnog vremena, kao i osjećaj opuštenosti koju uredski život često ne pruža.

Ipak, kod takvog načina rada može se javit problem ako nemate osjećaj za odgovornost i često vaš nešto ometa.

Još jedan problem koji se s vremenom javlja kod ljudi koji rade od kuće je osjećaj usamljenosti ili nedovoljne produktivnosti, kao i nedostatak motivacije.

Imajte na umu da je većina ovih stvari samo rezultat navikavanja na ovakav način rada, i da s vremenom stvari postanu puno lakše.

Kako biste ostali motivirani i puni elana i kad radite od kuće, donosimo vam ove korisne savjete:

Napravite mjesta

Nemojte kampirati u kuhinji ili u dnevnom boravku. To svakako nije mjesto za dugoročan rad. U svom domu nađite kutak koji će biti rezerviran samo vas, da u miru možete svoj posao.

Napravite plan obaveza

Napravite plan obaveza koje morate obaviti u danu, i svakako ga slijedite. Neka vaša djeca ili suprug, kao i prijatelji znaju da kada je vrijeme za posao, tada je vrijeme za posao.

Ništa drugo ne dolazi u obzir, i sve ostalo može pričekati. Objasnite im da vam treba mir i tišina i da je vaš radni kutak vaš ured.

kućni uredDekorirajte svoj radni prostor

Iako mislite da vam to nije prioritet, lijepa slika ili cvijeće u vazi će vaš radni stol učiniti mjestom na kojem ćete raditi s radošću, i svakako ćete biti motiviraniji.

Ne trebate uložiti ogromne svote novca na dekoraciju, i mali detalji mogu učiniti razliku i uljepšati vam dan.

Jedite u kuhinji

Ovo je jedan od savjeta koje mnogi freelanceri ili osobe koje rade od doma teško prakticiraju. Pokušajte napraviti pauzu za ručak i nemojte jesti gdje radite.

Koliko god vam se to činila kao jedna od prednosti rada od doma, jer u uredu ne možete pregristi nešto kad želite, zadržite disciplinu i jedite kada je za to vrijeme i na prikladnom mjestu.

Odjenite se

Da, upravo tako. Nemojte cijeli dan provesti u trenirci ili pidžami, iako vam je to najudobnije.

Odjenite nešto drugo i biti ćete produktivniji, to vam jamčimo.

Ako razmišljate o radu od kuće, ali se bojite da nećete biti dovoljno motivirani, ohrabrite se činjenicom da postoje načini kako prevladati taj problem. Ako trenutno radite kod kuće i osjećate se ne motivirano, probajte poboljšati svoju situaciju gornjim savjetima.

Svladavanje manjka motivacije je važno ako želite biti učinkoviti i produktivni u svom radu. Učinkovitost i produktivnost će vas za uzvrat učiniti uspješnim u svom poslu.

Izvor:

Women in Adria


Znate li što je Mrežni marketing?

KADA IMATE CILJ, POZNAJETE POSTUPAK ZA POSTIZANJE CILJA I SLIJEDITE GA U POTPUNOSTI, KORAK PO KORAK, USPJEH NE MOŽE IZOSTATI!

Negdje ste se pronašli u ovom tekstu? Želite se okušati u MLM-u? Smatrate da imate što je potrebno za uspijeh? Možda ste u pravu… Možda bi ovo bila dobra priča za Vas…

Ispunite anketu, popričajmo o tome… Možda bi se za Vas našlo mjesto u našem timu…

Ispuni anketu, pokreni on-line posao još danas!


Hvala što pratite Aloa Vera Centar 

Ako Vam se svidio članak, podijelite ga na društvenim mrežama!