Timski rad - Povećajte produktivnost i poboljšajte suradnju
Aloa Vera Centar
AVC - Izgledaj bolje, osjećaj se bolje...

Timski rad – Povećajte produktivnost i poboljšajte suradnju

Timski rad – Kako poboljšati suradnju unutar tima i povećati produktivnost

Timski rad može biti naporan, osobito ako povezuje ljude koji nisu navikli na takvu suradnju. Neki zaposlenici imaju bogato iskustvo timskog rada, a neki zaziru i strahuju od njega.

Kada je suradnja unutar tima nužna da biste obavili posao, trebate svakog čovjeka. To znači da morate pridobiti i one koji imaju problema s konceptom. U timu su osobe različitih osobina i osobe koje se međusobno slabo poznaju. Pridobiti one nesklone timskom radu svakako je veliki izazov.

Stoga vam ovoga puta donosimo nekoliko prijedloga kako okupiti članove tima te unaprijediti poslovanje i produktivnost.


Što je, tim?

Tim je mali broj ljudi komplementarnih umijeća koji su posvećeni zajedničkom cilju – realizaciji postavljenih zadataka – na temelju uzajamne odgovornosti.

Timski način rada pruža veliku prednost jer se zajedničkim naporima postižu skupni rezultati koji, u pravilu, nadmašuju zbroj pojedinačnih. Pri tome uglavnom, i svaki pojedinac postiže više nego u klasičnim uvjetima izvan tima.

Timovi – nasuprot pojedincima i grupama pojedinaca – imaju, naime, mogućnost zajednički iznjedriti umijeća, iskustva i disciplinu koju nameće današnje vrijeme promjena.

To se postiže zahvaljujući timskom potencijalu i sinergiji.


Potičite inovativnost

Jedan od načina da poboljšate timsku suradnju je da omogućite članovima tima da slobodno iznose svoje originalne ideje, bez proračunskih, kreativnih i drugih ograničenja.

Između predloženih ideja birajte najbolje za realizaciju. Takva razmjena ideja pridonosi zajedništvu i kreativnosti.


Snažno vodstvo

Iako može zvučati proturječno, snažno vodstvo je ključ timskog rada.

Snažan vođa koji dopušta timu da individualno razvija ideje koje se onda unaprjeđuju unutar grupe, vođa koji učinkovito vodi sastanke o planovima razvoja, koji određuje prioritete i rokove, raspoređuje zadatke te traži od suradnika odgovornost, znatno može pridonijeti zajedništvu tima.


Učinkovito upravljanje zadacima

Za uspješnu suradnju unutar tima važan je učinkoviti sustav upravljanja zadacima i projektima koje vaš tim mora ostvariti. U optimalnim okolnostima to znači primjenu alata kao što su kalendar, chat, razmjena dokumenata…

Poslovni alati koji objedinjuju sve te funkcionalnosti mogu uvelike poboljšati komunikaciju i produktivnosti, osobito kada su u timu zaposlenici koji su često na terenu.

Razmjena informacija i podataka unutar jedinstvenog sustava doprinosi izvršavanju zadataka u rokovima te zadovoljstvu klijenata.


Potaknite otvorenu komunikaciju

Upotrijebite tehnologiju kako biste unaprijedili timski rad i suradnju. Mnogim ljudima je lakše inicirati neku temu ili iznijeti mišljenje posredno nego izravno govoriti o njoj.

Omogućite ljudima da o iznesu stavove preko interneta ili društvenih mreža, a onda kasnije raspravite i razgovarajte, razradite ideje i formirajte jasne stavove.

>> Kako se kvalitetno umrežiti


Uskladite interese

Najbolji način da pridobijete ljude da rade zajedno je da uskladite njihove interese i pomognete im da razumiju vrijednosti zajedničkog rada. Mnogo toga ovisi o komunikaciji.

Poručite ljudima da svatko ima svoju ulogu i daje svoj doprinos ostvarenju zajedničkog cilja. Pomozite im da sagledaju situaciju iz nove perspektive kada je to potrebno. Provjerite jesu li im jasni rokovi, očekivanja i odgovornosti.


Znate li što je Mrežni marketing?

KADA IMATE CILJ, POZNAJETE POSTUPAK ZA POSTIZANJE CILJA I SLIJEDITE GA U POTPUNOSTI, KORAK PO KORAK, USPJEH NE MOŽE IZOSTATI!

Negdje ste se pronašli u ovom tekstu? Želite se okušati u MLM-u? Smatrate da imate što je potrebno za uspijeh? Možda ste u pravu… Možda bi ovo bila dobra priča za Vas…

Ispunite anketu, popričajmo o tome… Možda bi se za Vas našlo mjesto u našem timu…

Ispuni anketu, pokreni on-line posao još danas!


Hvala vam što pratite Aloa Vera Centar 

Ako Vam se svidio članak, podijelite ga na društvenim mrežama!